Saopštenje preduzeća Rudnik povodom vanrednog stanja

noimageMenadžment preduzeća i flotacije Rudnik DOO želi da se zahvali svim zaposlenim radnicima na požrtvovanom zalaganju i angažovanju tokom vanrednog stanja. Teške elementarne nepogode, izazvane obilnim padavinama su uspešno prevaziđene.

Danonoćnim dežurstvima, primenom svih predviđenih mera i postupaka za bezbednost radnika i sistema brane jalovišta uspešno su kontrolisane sve pojave obilnih padavina i znatnog povećanja nivoa podzemnih voda u jami i na jalovištu.  Sprovođenjem predviđenih bezbednosnih tehničkih procedura u svim delovima procesa rada kontrolisani svi događaji koji su pretili ugrožavanju sveukupne bezbednosti zaposlenih  i šireg područja lokalne zajednice.

Stalni kontakti, prikupljanje i razmena potrebnih informacija o stanju nepogode na terenu sa opštinskim kriznim štabom, Regionalnim centrom za obaveštavanje i uzbunjivanje u Čačku prema instrukcijama policijske stanice Gornji Milanovac o stanju bezbednosti na magistralnim i lokalnim putevima, pratnja i obezbeđenje potrebnih transporta omogućili su da bezbedno organizujemo dolazak i odlazak radnika i obezbedimo nesmetani kontinuitet proizvodnje i kontrolu rada brane jalovišta u redovnom i bezbednom režimu rada, bez opasnosti za zaposlene i širu društvenu zajednicu.

Posebno se zahvaljujemo svim građanima naseljenih mesta nizvodno od brane jalovišta i građanima Gornjeg Milanovaca koji su i pored glasina, nestručnih i proizvoljnih tumačenja o stanju brane jalovišta, ostali prisebni i razumni i imali poverenja u siguran i moderan tehnički sistem obezbeđenja i praćenja stanja na brani jalovišta. Brana i jalovište u Majdanu su trajno bezbedan i siguran objekat sa najmodernijim sistemima za kontrolu i praćenje što je i ova katastrofalna elementarna nepogoda i pokazala.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10