Konferencija „Sprečavanje izlaganju opasnim materijama“

Konferencija „Sprečavanje izlaganju opasnim materijama“ u organizaciji Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, održana je 30. oktobra u Skupštini grada Beograda u Starom dvoru.

 

Na konferenciji su se obratili dr Krista Sedlaček, direktorka Evropske agencije za bezbednost i zdravlje na radu, predstavnici Samostalnih sindikata Srbije, UGS Nezavisnost, Unija poslodavaca Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, Marina Furtola, v.d. direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Stevan Đurović, v.d. direktor Inspektorata za rad, prof.dr Aleksandar Milovanović, direktor Instituta za medicinu rada Srbije i prof.dr Petar Bulat sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Preduzeće Rudnik, jedan od najboljih primera dobre prakse i jedini dobitnik Evropskog priznanja za bezbednost i zdravlje na radu sa ovih prostora,  predstavio je prezentaciju na temu „Upravljanje opasnim supstancama“ autora Ljiljane Obrenović, savetnice za hemiju i ekologiju i predstavnice rukovodstva za IMS i Zorana Nedeljkovića, izvršnog direktora preduzeća Rudnik. Prezentaciju je održala Ljiljana Obrenović i predstavila je kako se sprovode aktivnosti upravljanjem otpadom, zakonski okvir transporta, smeštaja, evidencije i upotrebe opasnog otpada, procedure za bezbedno rukovanje, postignite rezultate i efekte korektivnih mera za smanjenje rizika i  kao i promociju bezbednosti i zdravlja na radu.

Preduzeće Rudnik dobitnik je međunarodne nagrada za bezbednost i zdravlje na radu Evropske agencije za bezbednost i zdravlje na radu za 2016 / 2017. godinu, izabrano iz dostavljena 42 rada iz 23 zemlje koje su članice EU. Pored toga, preduzeće Rudnik vlasnik je integrisanog sistema menadžmenta i uspostavljen je sistem bezbednosti i zaštite na radu na nivou celog preduzeća u skladu sa odredbama Zakona o BiZNR i u skladu sa standardom OHSAS 18001.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10