Konferencija „Bezbedno i zdravo – radničko je pravo“

31. oktobra održana je konferencija na temu bezbednosti i zdravlja na radu „Bezbedno i zdravo – radničko je pravo“ u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Na konferenciji su se obratili Ljubisav Orbović, predsednik SSSS, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Marina Furtula, direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, prof.dr. Petar Bulat, prorektor Beogradskog univerziteta i Lori Klemens iz Američkog centra za radničku solidarnost.

U okviru panel diskusije na temu „Uloga Sindikata u unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu“, preduzeće Rudnik, kao primer dobre prakse predstavilo je prezentaciju na temu „Sveobuhvatno sprovođenje bezbednog i zdravog rada uz stalnu primenu i dopunu Akta o proceni rizika u rudnik i flotaciji Rudnik doo“.

Prezentaciju je održao Zoran Nedeljković, izvršni direktor preduzeća Rudnik. Tokom prezentacije akcenat je stavljen na sprovođenje primene Zakona o BiZNR i primenu preventivnih mera za sprovođenje BiZNR, postignute rezultate u sprovođenju preventivnih i korektivnih mera za smanjenje rizika po važnosti i prioritetima i značaj promocije bezbednosti i zdravlja na radu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10