10. godina zajedno - Preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik doo

10. godina zajedno 23. septembra 2014. godine navršava se 10 godina od privatizacije preduzeća Rudnik i flotacije Rudnik doo. 2004. godine “Rudnik” je privatizovan i postao je prvi privatni rudnik sa podzemnom eksploatacijom posle drugog svetskog rata.

 


10 godina rada - 10 rezultata:

  •     Na dan privatizacije bilo je 295 zaposlenih. Danas u preduzeću radi 420 zaposlenih. Trenutno imamo preko 350 zahteva za prijem u radni odnos.

  •     U modernizaciju rudnika (infrastruktura, oprema, IT i mehanizacija) od privatizacije, oktobra 2004. do kraja avgusta 2014. godine, uloženo preko 8,5 miliona dolara.

  •     Vlasnici smo 3 ISO standarda: ISO 9001, 14001, 18001. Preduzeće Rudnik je u okviru svoje delatnosti prvo dobilo dokument i potvrdu ove vrste.

  •     10 godina posle privatizacije, imamo overene rezerve za minimum  još 10 godina rada rudnika. U toku 2013. godine je otkopano i prerađeno 263.000 tona rovne rude, u odnosu na 124.500 tona u toku 2004. godine pre privatizacije. To predstavlja povećanje od 111%, a obim proizvodnje uvećan je duplo.

  •     Ulažemo u budućnost rudnika, u istraživanje i pronalaženje novih rezervi. U  toku 2013. godine izbušeno je 24.711 metara istražnih bušotina što predstavlja apsolutni rekord u istoriji preduzeća Rudnik.

  •     Masa za plate je povećana od privatizacije za 6,3 puta, od 64.000 dolara na 400.000 dolara. Naš najbolji rudar ima neto platu od 1.200,00 dolara.

  •     Brinemo o lokalnoj zajednici! Sprovodeći praksu društveno odgovornog poslovanja, uključujemo u sve aktivnosti usmerene na poboljšanje kvaliteta života na teritoriji opštine. Realizovali smo veliki broj ulaganja u objekte infrastrukture, pomažemo veći broj kulturnih manifestacija i dajemo podršku kroz sponzorstva, donacije i stipendije.

  •     Brinemo o zaposlenima! U 2013. godini bilo samo 7 povreda na radu što je najbolji rezultat u istoriji rudnika Rudnik. U ovoj godini zaključno sa današnjim danom imamo ukupno 3 povrede. Cilj nam je da povrede na radu su svedemo na minimum.  Potpisali smo ugovor sa Vojno medicinskom akademijom za zbrinjavanje radnika, godišnje periodične lekarske preglede…

  •     Omogućili smo zaposlenima dobre uslove za rad kao i uslove za usavršavanje i napredovanje pri obavljanju poslova. Ulažemo u nove kadrove.

  •     Brinemo o životnoj sredini! Aktivnosti vezane za zaštitu životne sredine u Rudniku realizuju se u skladu sa projektnom dokumentacijom koja je usklađena sa Zakonom o zaštiti životne sredine. Dajemo podršku organizacijama za zaštitu životne sredine i projektima koji se sprovode u okviru lokalne zajednice, pogotovo projektima u koje su uključena deca.

 

Predstavljamo vam spot o preduzeću Rudnik.
Na realizaciji ovog spota radili su studenti Fakulteta dramskih umetnosti: režiser Katarina Mutić, producent Nataša Janković, snimatelji Marko Mladenović i Marija Đoković, snimatelj zvuka Filip Verkić, rasvetljivač Dragan Pavlović i montažer Nataša Pantić.

Korišćena je muzika iz filma Little Miss Sunshine ''The Winner is'' od DevotChka i Michael Danna.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10