ISO Standardi

Ponosni smo vlasnici 3 ISO standarda (ISO 9001, 14001, 45001). Ovi standardi nisu samo značajni su za funkcionisanje preduzeća, oni su pozitivni pokazatelji društveno odgovornog poslovanja preduzeća i usaglašenosti aktivnosti sa zakonskom regulativom. Preduzeće Rudnik je u okviru svoje delatnosti, prvo dobilo dokument i potvrdu ovakve vrste, što ukazuje na visoke kriterijume i ciljeve koje je rukovodstvo Rudnika sebi postavilo kao jedan od najznačajnijih ciljeva.

wrg

Preduzeće Rudnik ispunilo je zadate zahteve i postalo vlasnik još jednog sertifikata IQNet SR 10 (Social Responsibility Management Systems Requirements/ Sistemi upravljanja društvenom odgovornošću) koji uspostavlja zahteve za definisanje, implementaciju, održavanje i unapređenje sistema menadžmenta društvenom odgovornošću u organizaciji.

Ovaj međunarodni standard razvijen je od strane IQNet organizacije. Preduzeće Rudnik je jedino preduzeće u branši koje je nosioc sertifikata za  upravljanje društvenom odgovornošču u okviru 10 sertifikovanih preduzeća u Srbiji i jedno u Moravičkom okrugu.

U oblasti društveno odgovornog poslovanja, pored novog standarda IQNet SR 10, primenjeni su i zahtevi iz standarda ISO 26000 (Uputstvo o društvenoj odgovornosti). U oblasti međunarodnih standarda takođe smo vlasnici Integrisanog sistema menadžmenta, jedini u branši: ISO 9001 (Sistem upravljanja kvalitetom), ISO 14001 (Sistem upravljanja zaštitom životne sredine) i ISO 45001 (Sistem za zaštitu zdravlja i bezbednosti na radu).

*IQNet (The International Certification Network) je međunarodno i najveće udruženje certifikacionih tela sa središtem u Bernu. Čini ga ukupno 37 certifikacionih tela.
*JUQS  (društvo za sertifikaciju i nadzor sistema kvaliteta d.o.o. iz Beograda - sertifikaciono telo akreditovano od strane Akreditacionog tela Srbije) članica IQNet-a.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contango

ctg logo

Contango d.o.o. je osnovan 15.09.2003. godine.

Preduzeće je osnovano sa namerom da se kao osnovnom delatnošću bavi trgovinom metalima i njihovim koncentratima, kao i finalnim proizvodima metalskog sektora.

IQNet SR10